Transnacionals i drets humans: Com vols que siguin les relacions entre Europa i l’Amèrica Llatina?

La imatge de la Unió Europea com un espai de prosperitat i drets per als seus habitants és una fal·làcia que la crisi capitalista està esquerdant.  La política d’ajust brutal imposada a Grècia amenaça amb estendre’s per tota europa, tal i com abans ho han fet als països llatinoamericans i arreu del món empobrit.

Amb motiu de la Presidència espanyola de la UE, més de cent organitzacions de l’Estat espanyol (entre les quals una vintena de catalanes), hem unit les nostres forces amb d’altres d’Europa i Amèrica Llatina i Carib, per a manifestar el nostre rebuig al projecte capitalista i neoliberal de la UE. Volem actuar de forma solidària amb les víctimes i amb les lluites davant les polítiques de la UE, tant dins com fora de les seves fronteres.

Davant la imposició dels Tractats de Lliure Comerç i de la sistemàtica violació dels drets humans per part d’Empreses transnacionals i governs europeus, les xarxes i organitzacions socials llatinoamericanes i europees coordinem i potenciem les resistències i lluites per una integració regional solidària, equitativa i escollida pels pobles. La Xarxa Birregional Europa, Amèrica Llatina i Carib, “Enlazando Alternativas”, aborda des de 2004 aquests temes, per a construir conjuntament i des de baix, enllaçant polítiques i propostes alternatives i creant camins comuns cap a la justícia, la sostenibilitat i la igualtat.

Des de 2004, i coincidint amb les reunions bianuals de caps d’Estat de la UE i Amèrica Llatina, es convoca la Cimera dels Pobles per avançar en aquest procés. Enguany, la Xarxa Birregional Europa, Amèrica Llatina i Carib, “Enlazando Alternativas” i la Campanya contra l’Europa del Capital, la Crisi i la Guerra ha convocat la 4a Cimera i Tribunal Permanent dels Pobles que tindrà lloc a Madrid entre el 14 i el 18 de maig, en el marc de la Presidència espanyola de la UE, i coincidint amb la Cimera de caps d’Estat de la Unió Europea i Amèrica Llatina

La 4a Cimera dels Pobles reunirà el dissabte 15 i diumenge 16, en tallers, debats i conferències autoorganitzades a centenars d’organitzacions i activistes europeus i llatinoamericanes (feu click aquí per veure el programa provisional de la Cimera dels Pobles) . De forma paral·lela, els dies 14 i 15 de maig, el Tribunal Permanent dels Pobles jutjarà la violació de drets humans per part de les empreses transnacionals europees a Amèrica Llatina i la complicitat de la Unió Europea. S’ha convocat també una gran manifestació unitària el diumenge 16 de maig a les 12:30 h, assemblees de moviments socials i temàtiques el 16 i 17 de maig, i accions descentralitzades el 18 de maig. Feu click aquí per veure la programació general.

Animeu-vos a venir amb nosaltres a Madrid!
Participeu en la lluita per una integració regional solidària, equitativa i escollida pels pobles!

Des del grup d’entitats catalanes que participem a “Enlazando Alternativas”, hem organitzat dos grups per anar i tornar a/de Madrid en autocars de línia (concertats) per 51 €. Els autocars sortiran el divendres 14 a les 8h del matí (arribant a Madrid a les 16.15h) i a les 23.59h (arribant a Madrid a les 7.30h de dissabte), i tornaran el diumenge a les 17.30h.

Per a reservar la vostra plaça, fins al 30 d’abril, feu l’ingrés de 51 € al número de compte 2013-0654-82-0200669883 (indiqueu el vostre nom al fer l’ingrés) i envieu un correu a enlazandoautocares[arrova]gmail.com, indicant el nom complert, el número de resguard de l’ingrés o la transferència, el nombre de bitllets, l’hora de sortida (8.00 h o 23.59 h) i un telèfon i mail de contacte. Només queda una setmana per tancar la inscripció!!!

Las activitats de la Cimera i Tribunal Permanent dels Pobles es celebraran a la Facultat de Matematiques de la Universidad Complutense de Madrid. Hi haurà espai d’acampada al campus per mes de 600 tendes. Porteu tendes de campanya i sacs de dormir. A més hi haurà un sistema d’allotjament solidari a cases particulars (per a més informació sobre l’allotjament solidari contacteu amb la campanya a enlazandoalternativas.catalana[arrova]gmail.com).

Per a més informació, vine a la Sessió Informativa del dimarts 11 de maig a les 19.30h a Rivadeneyra 6, 3r pis. Compartirem informació sobre el programa, les accions i la logística de la Cimera dels Pobles Enlazando Alternativas.

Més informació:
www.enlazandalternativas.org
www.noue2010.blogspot.com
hablamosdeeuropa.wordpress.com

enlazandoalternativas.catalana[arrova]gmail.com

  1. 14/05/2010 de 20:52

    A veces es asi de sencillo, ?verdad?

  1. No trackbacks yet.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: